Skip to content

Arrived at our winter base

September 15, 2014

After 2600nm at slow pace we have now after 4 months of sailing / motoring arrived at Almerimar. Last blog post came from Gibraltar where we spent in total 11 days, mixed anchoring (La Linea, Spain) and mooring (Queensway Quay Marina, Gibraltar). Gibraltar delivered what was expected from an old British enclave, except driving on the right side everything is super british. At Morrison supermarket you get everything from UK that you might miss. We had a pleasant time, enjoyed social life with friendly british marina neighbours, and tried to work out the rich food by hearty walks. Last day we embarked on the “Rock” walk, 400m+ vertical, rather steep walk to the highest part of the cliff using the Mediterranean steps. Not for the faint hearted!

Between Almerimar and Gibraltar we anchored close to Fuengirola and stayed a couple of nights at Marina del Este. Fuengirola hasn’t and will never win any landscape architectural competitions. As a contrast, Marina del Este was a gem of a very secure, well hidden and picturesque harbour. We have gradually got used to Tina Princess becoming relatively smaller and smaller to yachts in southern Europe. Here we moored next side to a 100 foot, beautiful british ketch. The water inside and outside the harbour was crystal clear and the area seemed to be a major diving centre.

We have now signed a 6 month mooring contract with Almerimar Marina. Determining factors choosing this marina were safety from adverse winter weather, liveaboard community, 3000 hours sunshine/pa, costs for mooring and a living, albeit small, village offering what we need. We obviously hope to be able to sail during the winter months, as we have the last 18 years, weather permitting.

From → Sailing Notes

5 Comments
 1. Jonas Svensson permalink

  Bra att ni rör på er så ni inte slappar till där på båten, var lite orolig för ett ögonblick. Härliga bilder. Snart kan Lennart besöka er när som helst han lämnar Volvo om någon vecka. Bra att ni ser lite containrar etc så du inte glömmer oss för fort. lev väl //Jonas

  Like

 2. Tack för coachningen. Du har rätt, risk för dolce vita finns hela tiden. Dax för en blog post typ reality tv, prylar går sönder, 30+ myggbett/natt, får in något slemmigt på restaurangen, disco som slutar 7am. Funderar på det ett tag, kanske bättre att portionera ut reality över tiden…:-)
  Btw – letar fortfande efter den ultimata baren för dig!
  Mvh Peter

  Like

 3. Jonas Svensson permalink

  Nu blev det en annan vinkling 🙂 Ja ser du någon kanon bar så hör av er det är alltid intressant.

  Like

 4. Göran permalink

  Hej på er. Gott att ni har hittat en bra vinterhamn. Här hemma har vi haft en sagolik höst med rena sommartemperaturer hittills. Ha en fortsatt bra tillvaro. Göran o Kari.

  Like

  • Hejsan goa vänner! Vi har givetvis kollat DMI & SMHI, och till vår förvåning insett att Gbg med omnejd haft ett underbart sensommar / höst väder. En bra indikator är Marinetraffic / Vesselfinder Läsö på helgerna. Själva har vi kommit till ro. Denna första vecka har vi sonderat terrängen N,O,S,W med cykel och promenad. Tror vi kommer att trivas. VI var ett tag oroliga för att bara få turist servicen men har upptäckt några 100% spanska byar / städer i närheten + en massa fantastisk natur. Fortfarande ca 28-30 C på dagarna, 24 på nätterna, 24-25 C i vattnet. Eva plågar mig/oss med 10 nya glosor varje dag. Nu kan jag skillnaden på vänster och höger !
   Ha det och hälsa bastrugänget när säsongen startar!
   P&E

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: