Skip to content

Fortaleza

January 19, 2016
images

Fortaleza, the biggest town in North Brazil (courtesy Wikipedia)

Slow sailing but rich wildlife. The second day from Natal we saw two large humpback whales. Fantastic feeling to see these animals, especially when they dive. After 48 hours sailing from Natal we decided to take a detour to Fortaleza, mainly to get some more diesel fuel. We have not been able to get diesel since Cape Verde. We are anchored at a safe spot close to a hotel with a marina.

The weather is a mix of intense heat together with torrential rain. We look forward to reaching the steady tradewinds.

 

From → Sailing Notes

2 Comments
 1. Hej på er! Nu håller vi på att kolla upp vart vi ska segla efter Fernando de Noronha och det blir nog Fortaleza. Hur var det att lägga till i marinan? Vi har läst att det är Med-mooring, med ankare från fören och backa in. Vi har vårt vinroder som vi är rädda om… Var det mycket swell och surge i hamnen? Minns ni hur mycket ni betalade? Vad har ni för djupgående? Vi har 2,1 m och om ni gick på grund så kanske vi inte kan ligga där alls. Många frågor… 🙂 Ha det fint!

  Like

  • Hejsan! Alltid kul att minnas “gamla” hamnar, även om det var i år….
   Ärligt talat så var “marinan” ett skämt. Några rostiga plåtpontoner. Vi har ett djupgående på 2.2m, och gick mot botten (troligen hård sand) när vi låg minst tre meter från pontonerna. Ingen swell men en del surge. Vi betalade efter en del förhandling med en ganska skum “hamnkapten” ca 300 kr per natt, inkl el (220v 60 Hz men installationen var hemsk) och vatten. Positivt var att vi kunde utnyttja gym och fin pool på hotellet intill hamnen. Bra att veta är att hotell och marinan ligger intill en Favela med mycket dåligt rykte, dvs taxi gäller alla tider på dygnet. Som ni kanske kollade låg vi ankrade intill Natal’s marina innan Fortaleza. Mycket trevligare alternativ om ni är flexibla. Ännu trevligare var Jacaré/Cabedelo.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: