Skip to content

Upp på land, hemresa, framtida planer…

September 13, 2016

Vi har nu bott in oss i Spanish Water, Curacao, dit vi ankom för tre veckor sedan. Trevliga båtgrannar, majoriteten Holländare, sociala aktiviteter och smidig service med gratisbuss till matbutiker och skeppshandlare. I Bonaire låg vi på boj eftersom ankring var förbjuden runt hela ön och betalade för det USD 10 per dygn, här i Spanish Water ligger vi för ankar och betalar samma summa för tre månader. Acceptabelt pris!

Idag har vi hyrt en bil för en månad, vi behöver transportera segel för lagning, fylla gasolflaskor, dyktuber, fixa allehanda prylar till båten. Annars fungerar lokalbussen in till huvudorten Willemstadt utmärkt – ca trettio minuter med wifi och luftkonditionering, pris 1.7 NAF vilket motsvarar ca 7 SEK!  Den 14 Oktober har vi reserverat lyft av båten på Curacao marina. Vi räknar med begränsat jobb, några byten av genomföringar, högtryckstvätt av botten (vår Coppercoat fungerar utmärkt), polering och vaxning och byte av anoder.

Efter en vecka på land lämnar vi båten i marinan och flyger till Sverige för två veckor. Ska bli skönt att träffa familj och vänner samt fixa en del inköp som behöver göras inför vår nästa etapp.

The label reads “Kokomber Chiki”. In the age of Google you expect instant translation of any language. Well, not Papiamentu. Our guess these veggies belong to the Cucumber family

Vår vana trogen har vi nu radikalt ändrat våra planer (igen). Istället för att vänta till December för att undvika orkansäsongen och segling till Jamaica och Kuba siktar vi nu på att segla till Colombia i mitten av November. Säkerhetsläget i de områden vi besöker bedöms vara mycket stabilt och om allt går i lås har i Oktober en varaktig fredsplan avslutat ett 50 årigt inbördeskrig som skördat lika många liv som tragedin som ännu pågår i Syrien. I Colombia ligger vi troligen enbart i marinor; Santa Marta och Cartagena.  Vi hoppas göra några resor/hikes inåt landet, bla “The Lost City” (sp Ciudad Perdida), som är Colombias svar på Peru’s Machu Picchu.  I mitten av December seglar vi vidare till Panama för att tillbringa jul och nyår i San Blas arkipelagen med passage av Panama kanalen i Februari. Som vanligt, planer är till för att ändras, så vi får se var vi hamnar till slut.

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: