Skip to content

Nyttig vind, onyttig vind

September 25, 2016

Alpha++ hanne. Militant Vegan

Veckan som varit har kännetecknats av trasiga prylar. Riktigt sorgligt blev det i Måndags. Vaknade till vacker fågelsång. När jag (Peter) öppnade luckan till sittbrunnen skrämdejag fågeln (Troupial) så den flög in i vindgeneratorn. Fågeln dog tråkigt nog vilket även vindgeneratorn gjorde. Behövde ändå byta lager i den 5 år gamla Silentwind generatorn och vi hade bestämt att köpa en som reserv i Sverige. Kylen gav upp och det visade sig efter en massa felsökning vara ett relä som hade fått värmeslag. Nu fixat så vi har en fungerande kyl, dessutom med optimal fyllning av kylmedel. Vi har dock beställt en komplett kyl alt. frys anläggning utifall att vi får problem längre fram.

Blivande stormen/orkanen Matthew. Prognosticerad bana 5 dygn framåt.

Fokus sedan igår är dock på mer livsviktiga saker. Blivande Stormen/Orkanen “Matthew” har tyvärr siktat in sig på en sydlig bana som, om prognosen håller, passerar strax norr om ABC öarna på Torsdag. Fortfarande ca 1000 nm ost om Trinidad så mycket kan hända. Lågtrycket håller mycket hög fart (20-25 mph) vilket lär innebära att den “vertikala skorstenen”  blåser sönder och minskar risken för en riktigt kraftig orkan. I vilket fall så har vi börjat fundera på Plan B. Det finns en marina som troligen innebär bra skydd för de kraftiga västvindar som väntas. Vi tar bilen dit i morgon och inspekterar. Marinor kan innebära en falsk trygghet.  Dock är vi ödmjuka, vi har legat för ankar vid ca 40 knop medelvind, inte mer.

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: