Skip to content

Första Marinan sedan April

September 27, 2016

Blivande Tropiska Stormen / Orkanen “Matthew” närmar sig och även om dess troliga bana har förskjututs något åt norr beräknas den passera norr om Curacao på bara ett 50 tal sjömil. Efter att ha kollat upp den enda marinan som har ett fåtal gästplatser igår så tog vi beslutet att boka en vecka på Seru Boca Marina och runt lunchtid idag så ligger vi i ett relativt tryggt förvar i väntan på stormen. Senast vi låg i en marina var i Martinique för ca 5 månader sedan. Totalt har vi legat ca 14 dagar i marinor sedan nyår. Det kändes ovant att plocka fram fendrar, förtöjningslinor osv. Marinan är av kategorin lyxmarinor och kostar ungefär som i södra Spanien. Massor av personal, bra service. Enda nackdelen är att vi nu ligger i södra delen av Spanish Water, dvs en kort tur med båten från vår ankringsplats hit till marinan motsvarar ca 2o km med bil. Under morgondagen börjar vi vår rutin för stormförtöjning. 32 mm polyprop förtöjningslinor, nedplockning av segelsäck, delar av vindgeneratorn, ev demontering av solceller, surrning av jollen på däck får vänta till sista minuten eftersom vi behöver den för transporter. Vi håller tummarna för att lågtrycket trots allt viker av mot nordväst.

From → Sailing Notes

4 Comments
 1. john@bluebayou.co.uk permalink

  Hej! Vi är på tåget mot Inverness för att bereda BB för den skotsk vinter. Tyvärr kommer vind (40kts) och regn men det var för sent för att avskriva våra billjeterna så vi ska försöka göra någonting idag. Vi hoppas att stormens vindar minskar innan dem når Tina och att marinan är trygg och skyddad. Vi tänkar på er. Mvh J+E
  Sent from my BlackBerry® smartphone

  Like

 2. Hoppas att orkanen Matthew inte drabbade er för mycket. Nu har vi förstått att det är den kraftigaste orkanen sedan 2007 och förväntas ställa till med livshotande vindar, regn och jordskred norr om er position på ABC-öarna.
  Segla snyggt /// Patrik på “Medströms”

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: