Skip to content

Santa Marta och Bogota

November 21, 2016

 

Vi har nu varit i Colombia 5 dagar som varit minst sagt intensiva. Vårt intryck efter denna korta tid är mycket positiv. Vi har tecknat en månads vistelse i Marina Santa Marta, en ny marina med mycket hjälpsam personal och bra priser eftersom de erbjuder 35 % rabatt. Colombia har ett gammalt rykte om att vara farligt med korruption, narkotika handel, kidnappningar mm. Säkerheten de senaste fem åren har dock förbättrats rejält. Ett avtal mellan regering och gerillagrupper är på plats och väntar på en ny folkomröstning. Men givetvis finns det områden som definitivt är farliga för turister. Med sunt förnuft kommer man lång vad gäller säkerhet, inga sena promenader på ensliga gator, fixa småpengar så de är redo i fickan, bläddra inte bland klämmor med 50,000 Peso sedlar, osv.

På tal om pengar så kan vi göra lite reklam för seglare som är i östra Karibien och ABC öarna. Taxi inom Santa Marta kostar runt 18 – 30 Sek. En enkel trerätters lunch med dryck mellan 30-40 Sek, osv. Skön omväxling. Med på överseglingen från Curaçao var Nanny med Liv och Magnus ombord.

I Torsdags flög vi inrikes till huvudstaden Bogotà för en tredagars minisemester. Vi fick sällskap av våra goda holländska vänner på båtarna Acapella, Helena och Jonas. Bogotà är en rejält stor stad, mellan 8 och 10 miljoner invånare och ligger på 2700 meters höjd. Faktiskt ganska kyligt på kvällar och morgnar.  Hittills har vi hunnit med ett otroligt häftigt besök på Guld museet som visar att Conquistadorerna inte fick med sig allt guld, tack och lov. Igår blev jag (Peter) även uppvaktad på min födelsedag med Holländsk sång och en mängd presenter. Vill oxå tacka en massa Facebook kompisar som skickat gratulationer. Det värmer!

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: