Skip to content

Bocas del Toro, Panama

January 6, 2017

Bocas del Toro. Vi har nu bott in oss några dagar i denna behagliga Panamanska pärla. För första gången sedan vi angjorde sydöstra Panama för ca 5 veckor sedan känns det litegrann som ett turistställe. Dock är det inte speciellt tillgängligt för turister. Finns visserligen en minimal inrikes flygplats med dagligt flyg till Panama City, dessvärre räcker inte kapaciteten till om inte är ute i god tid så de flesta kommer hit med buss (ca 9 timmar) + färja, ca en timme, från huvudstaden.
Alltså är de turister som finns här mestadels back-packers som tillbringar tiden med hikes, surfning, dykning, raggning osv. I tillägg ett 100 tal seglare, de flesta amerikaner. Med amerikaner så följer utbud. Idag hittade vi en lyxbutik med exotiska produkter, t ex en hel del av ABBAs sill sortiment. Gott vin som inte smakar svartvinbär- alt päronsaft. Vi har även blivit befordrade med 4G täckning. Trots alla dessa tecken på kommersialism känns detta örike väldigt exotiskt. Bristen på byggbar markyta innebär att alla byggnader står på stolpar ca 1 meter från havsytan. Bevisligen fungerar detta bra då Bocas del Toro var illa ute för 6 veckor sedan då orkanen Otto gick förbi mycket nära och vi har inte sett några synliga skador förutom de vanliga båtvraken som kanske dök under för
flera år sedan.

Igår träffade vi Kaj Liljebladh då han hämtade upp oss för en trevlig kväll ombord på Ammonite, en 78 fots Nordhavn. Mycket imponerande visning av detta fantastiska fartyg. Kaj som har seglat en hel del i tropiska vatten delade med sig av massor med information och fina videofilmer från sin förra båt Amelit, som gick ungefär samma rutt från Panama västvart som vi tänkt oss.

Just nu lägger vi en del tid på administration av kanal genomfarten, samt regler för angöring Galapagos. Kanalpassagen hoppas vi kan göras 10-15 Feb. Med oss hoppas vi att vi får Marie och Crister, Eva’s syster och svåger för kanal passage och någon vecka i Panama City och Las Perlas.

Dags att avsluta detta inlägg. Kvällens meny är en liten tonfisk vi fick strax innan vi anlände i Måndags. Räcker för 2 middagar med lyxiga fiskburgare.
Bilder får vänta någon dag pga trassel med det jämrans mobilnätet….

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: