Skip to content

Mot Galapagos – Dygn 1

March 2, 2017

Under kvällspassen på längre seglingar, när kroppen vant sig vid gungandet, slamret, kan man lätt bli filosofisk. Vad gör fjärilar ute på öppet hav? Varför tycks vissa fiskebåtar sikta in sig på vår båt? Varför använder man fortfarande feta datorer med Windows? Osv. Nu har vi avverkat ett drygt dygn av ca 6 på väg till Galapagos. Svindlande tanke att få se allt djurliv trots att det är väldigt kommersiellt nu för tiden. Vi har haft mestadels god segling, läns med spirad genua och stundtals upp till 2,5 knop medström så här långt. Väderrapporten tycks utlova svaga vindar de sista 2 till tre dygnen tyvärr. Fiskelyckan har varit god, en två kilos gulfenad tonfisk och en tre kilos för oss ny bekantskap, kanske en spansk makrill. Vi har fått oplanerat sällskap av den svenska segelbåten Atla som även de är på väg till San Cristóbal, Galapagos. Trevligt att byta några ord då och då på radion. Så småningom korsar vi Humboldt strömmen me d kallt
och näringsrikt vatten. Ska bli intressant och se om vi kan se några valar. Såg ett par troliga knölvalar på långt avstånd för en vecka sedan. Peter och Eva
SY Tinaprincess

From → Sailing Notes

4 Comments
 1. Så härligt att läsa eran blogg. Jag älskade mina nattpass, bara låta tankana sväva fritt, spännande att rota i “gamla vindsförråd” och tänka på allt möjligt konstigt…som man även kopplade ihop med…ja, vad som föll en in. ⛵️🌛💕

  Like

 2. John & Elspeth permalink

  Hope the wind picks up and you get a good passage. Say hello to the blue-footed boobies when you arrive! Mvh John & Elspeth

  Like

 3. Jonas permalink

  Hvae fun, väldigt djupa funderingar, hahah

  Like

 4. Done! The greetings to the blue-footed boobie!!! So cute. Reminds us of the rubber wellingtons we used as kids.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: