Skip to content

Mot Galapagos – Dygn 5

March 5, 2017

Fortfarande lätta vindar och 1.5 knop medström, omöjligt att segla så motorn får jobba. Vi är glada för våra relativt stora tankar som ger oss ungefär 1000 sjömils räckvidd om vi kör på ekonomifart. Det märks tydligt att vi är i mycket fiskrika vatten. Sista dygnet har vi sett meterstora sköldpaddor som var i full fart med att para sig (!), en stor haj, ett antal stora späckhuggare, många olika arter delfiner, flygfisk och jagande tonfisk.

Vi har nu ca 80 sjömil kvar och hoppas ankra upp vid ön San Cristóbal på Måndag eftermiddag efter 6 dygn. Vi har det bra och sysselsätter oss med diverse ljudböcker (Tack Liv och Magnus på Nanny), god mat, mestadels olika varianter på tonfisk och diverse projekt förutom spaning på djurlivet. Innan vi lämnade Panama City tänkte vi göra rent botten på båten med tanke på de strikta kraven på Galapagos. Dock var det noll siktdjup så vi avvaktade tills bättre sikt närmare Galapagos. Idag jobbadevi ca 2 timmar med dykutrustning och snorkel på 2700 meter djup. Lite kusligt men vi slapp hajar och hoppas nu att botten är tillräckligt ren.

I kväll passerar vi ekvatorn, för tredje gången med egen båt! Som vanligt blir det en skvätt rom till neptun, lite till kölsvinet och ett litet glas till oss!

Hälsningar rån SY Tinaprincess
Peter&Eva

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: