Skip to content

Mot Marquesas – Dag 15

March 30, 2017

Efter 14 dagars segling har vi nu avverkat 2200 sjömil och det återstår “bara” 1000. Vi har ställt om klockan ytterligare en timme så vi är nu 10 timmar efter Sverige. Vinden är stabil med ett tiotal graders skiftning från grundriktningen OSO vilket innebär en gipp då och då. Pga av bommar, preventerlinor, kutterstagsegel mm tar det ca 20 minuter att gippa.
Dagarna går fort även om man inte orkar göra så mycket. Vi lyssnar på ljudböcker och försöker fiska. Två napp och två avhoppade fiskar med tappade drag som följd. För klen lina?

Vi hoppas komma fram till Hiva Oa, om vinden håller i sig, den 6 April. Ska bli skönt med fast mark under fötterna. Kropparna känns degenererade, utan muskler annat än i mage och ben då vi parerar gunget. Gissar att första promenaden blir kort innan allt vaknar till liv igen. Vi ser också fram emot att kunna snorkla i klart vatten och plocka färsk frukt. Marquesas lockar med vild lime, grape och avocado. Våra förråd har hållit bra, men färsk “pomplemousse” har vi inte sett på länge.

Pos 10 deg S, 121 deg W.
Peter&Eva

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: