Skip to content

Destination Tonga – Dag 8

July 6, 2017

Har nu seglat ca 1100 sjömil efter en vecka och har ca 300 kvar. Seglar just nu ca 100 nm norr om den lilla självständiga nationen Niue. 1400 invånare, smart nog har de avstått från att investera i ett eget försvar! Landet är känt för en del svenskar för internet domännamnet “.nu”. Om några timmar firar vi att vi passerat halva sträckan jorden runt med start i Göteborg 2014. Göteborg ligger ju på ca 11 grader ostlig longitud, dvs 180 grader i västlig (eller östlig) riktning från vår nuvarande positon. Eva har lyckats hitta en flaska champagne som vi tycker vi är värda. Vi gjorde en grov summering av vår segling sedan vi lämnade Panama i början av Mars och vi har lyckats komma upp i 6200 sjömil på 4 månader! Vi har en del nödvändigt underhåll att göra när vi kommer till Fiji om ett par veckor, bla översyn av segel och nya skotlinor, mm. Vi har även bestämt oss för att efter Fiji fortsätta i riktning Indonesien och vidare till Thailand fö r
upptagning. Lite beroende på om detta är realistiskt med hänsyn till monsunvindar, regnperioder etc. Vill givetvis inte stressa och hoppa över alltför många underbara ställen.

Hälsningar från ett för tillfället mulet och Stilla Hav, 18 grader syd, 169 grader väst. Peter&Eva

From → Sailing Notes

2 Comments
  1. Jonas Svensson permalink

    det går ju bra för er. Tonga …etc etc, låter gött

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: