Skip to content

Äntligen gott om frukt och grönsaker…

July 27, 2017

Sista dagen i staden Suva besökte vi den enorma frukt och grönsaksmarknaden. Med en yta stor som en fotbollsplan fanns ett utbud som vi aldrig sett maken till. Därtill med mycket bra priser. Priserna på en del bilder är i Fiji dollar som är ca en halv US dollar, dvs lite mer än 4 kronor. Självklart köpte vi så mycket vi orkade bära.

Ligger nu förpackade som sill i en konservburk i Vuda Marina. Anledningen till marinabesöket är att vi behöver få en segelmakare att se till så att våra segel klarar åtminstonde ett halvår till. De har varit med 10 år med mer än 30,000 sjömil segling, bra betyg till UK Sails och loftet i Göteborg. Marinan som är en cirkulär bassäng med en trång kanal känns verkligt skyddad och erbjuder en av få “Hurrican safe haven” i södra Still Havet. Ett bevis om något var en nära på direkt träff av tropiska cyclonen “Winston” i Feb 2016. Orkanen som drabbade Fiji hårt blev en av de kraftigaste som någonsin uppmätts. Medelvind på 185 knop (nära 100 m/s) och vindbyar på 220 knop. Marinan erbjuder uppläggning/nedläggning av kölbåtar så att båten ligger nedbäddad i en grop i marken med bildäck som skydd.

 

From → Sailing Notes

2 Comments
  1. John & Elspeth permalink

    Hi from Mallaig! The fruit and veg. looks wonderful so you probably are now scurvy-proofed for the rest of your cruise. Thanks for the scary hurricane statistics; makes our little gales sound insignificant. Here, the big attraction is Cameron Mackintosh’s bakery and pizzeria. Delicious – but we still don’t like the musicals. Good winds and safe passage.mvh John & Elspeth

    Like

  2. Hello, nice to hear from you! According to recent reports from sailing friends I thought the weather in the Highlands recently had been much better than average. Anyway, safe sailing to you too.
    Mvh Peter&Eva

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: