Skip to content

Segling till PNG, dag två

September 16, 2017

Befinner oss ca 170 sjömil väst om Espiritu Santo, en av öarna i öriket Vanuatu. Vi har spenderat ca tre veckor med båtjobb (vänta på reservdelar) och sightseeing, själva och ihop med andra Yachtisar. Öarna och ortsbefolkningen är mycket exotiska med massor av unika sedvänjor och kultur. Vi siktar nu på ett längre seglingsben till Port Moresby, Papua New Guinea, vilket borde ta ca 8 dagar om vi kan segla ca 150 nm per dygn. Vädret på senare tid har varit regningt och blåsigt och tycks vara ett tecken på regnsäsongen, dvs hög tid för oss att segla till varmare breddgrader. Port Moresby lär ha ca 35 grader mitt på dagen, kombinerat med hög luftfuktighet. Fr o m nu är det även temporärt badförbud. Vi närmar oss vatten med saltvattenskrokodiler och giftiga havsormar, mm.

Hälsningar från 15 graders S, 164 grader V.
Peter&Eva

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: