Skip to content

Segling till PNG – Dag fyra

September 17, 2017

Sista dygnet har varit perfekt segling. En västlig ström på 1-1,5 knop “plattar ut” vågorna och bidrar till en medelhastighet på ca 8 knop. Dessutom landade vi en fin 1,5 kg Barracuda. Djurlivet består annars av relativt mycket fåglar, havssula, brown booby, havslöpare, tropikfågel mm. Som vanligt på längre seglingar går något sönder. Efter lite felsökning visar det sig att vårt kära elverk har fått dålig kylning. Impellern (kylvattenpumpen) har fått samtliga vingar avskurna. Hittade bara hälften så resten korkar igen värmeväxlaren. I och för sig är motorrummet relativt stort men utrymmet kring värmeväxlaren kräver lite mer lugnt vatten så vi får avvakta reparation tills vi kommer fram. Misstänker även att sjövattenintaget till elverket är igensatt. Innan dess får vi ladda batterierna med huvudmaskin. Allt väl i övrigt. 768 sjömil kvar.

Hälsar Eva och Peter på Tina Princess
18 Sept 0900 zt, (GMT + 11), 159 grader E, 13 grader S

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: