Skip to content

Segling till PNG – Dag sex

September 20, 2017

Har nu seglat drygt 800 sjömil på fem dagar vilket är klart godkänt då vi hade en hel del grönt slem under vattenlinjen. Otroligt jämn vind mellan 20-25 knop, i princip läns. Vi tror oss nu ha kommit in i “Coral Sea”, och är väster om Australiens östkust. Cairns ligger ca 500 nm åt SW och vårt mål, Port Moresby 420 åt NW. Räknar med att komma fram Lördag FM. Vi deltar i årets upplaga av “Coral Sea Rally” som går mellan Cairns och Port Moresby. Vi deltar utom tävlan eftersom vi startade från Vanuatu, men eftersom medverkan innebär en massa trevligheter tyckte vi det var en bra idé. Royal Papua Yacht Club ger deltagarna gratis plats i Marinan en vecka, tar hand om allt pappersarbete och kostnader för myndigheter, välkomstmiddag, utflykter mm. Barracudan vi landade häromdagen gav två goda middagar och sen i morse fiskar vi igen. Fick ett napp av en stor fisk, troligen Wahoo som tyvärr släppte.

Allt väl hälsar Eva och Peter
12.00 zt (GMT +10).
12 grader S, 153 grader E.

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: