Skip to content

Segling till PNG – Dag åtta

September 22, 2017

Ca 100 sjömil kvar. Fortfarande stabil vind 20-25 knop, möjligtvis ökande till 30 i natt men oförändrad riktning 120 grader. Fiskelyckan har varit dålig. Flera napp men de har alla slitit sig. Vi har rationaliserat bort fiskespöt och har en fiskerulle fastsatt med slangklämmor mot aktre relingen. Rullens slirbroms är dock för klen så när fisken hugger hinner den dra ut minst 100 meter lina. Provar nu lite grövre doningar. Vi har en 1,8 mm lina upprullad på en plastrulle med ca 20 cm diameter som vi lägger stumt fast på akter knapen. Använder ca 50 meter lina. Behöver tänka ut en anordning som dels dämpar första rycket, dels ger oss en tydlig signal om att vi har fisk på kroken. Tanken är sedan att fisken får kämpa på tills den “enkelt” kan halas fram till båten. Låter enkelt i teorin.
Räknar med att vara framme runt lunchtid imorgon, lokal tid. Eftersom vi är några dagar före seglarna från Cairns finns en risk att vi måste ankra tills Måndag innan tull, immigration, hamnkontor, hälsoinspektör och “bio hazard” hälsar på och vi kan komma iland. Trist men vi har mat för några månader. Dock har ölen tagit slut vilket är en tragedi! Har just firat att vi seglat drygt 20,000 sjömil sedan vi lämnade Göteborg i Maj 2014. 9000 av dessa har vi seglat sedan vi lämnade Panama i månadsskiftet Februari/Mars.

Peter&Eva och Tina Princess
10 grader S, 148 grader E

Do not push the “reply” button to respond to this
message if that includes the text of this original
message in your response. Messages are sent over a
very low-speed satellite link.

The most concise way to reply is to send a NEW message
to: tinaprincess@myiridium.net.
If you DO use your reply button, be sure to delete
the original message text and these instructions
from your reply.

Replies should not contain attachments and should be
less than 5 kBytes (2 text pages) in length.

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: