Skip to content

Nästan som i Seychellerna, tror vi

November 4, 2017

Vi har varken varit på Seychellerna (som ju faktiskt är relativt nära) eller British Virgin Island, men det sägs att Belitung och i synnerhet det område vi befinner oss på nu är mycket likt. Massor med stora granitblock utströdda och en otroligt vit och finkornig sand.  Vi är lite ”off season” så blir nyfiket och glatt bemötta av alla indonesier. Längs stränderna finns otaliga små och enkla matställen där vi kan få en lunch med fisk/skaldjur med dryck för två för ca 40 SEK. Ett fåtal restauranger serverar det lokala ölet Bintang. Vi väntar idag in en leverans av diesel som kostar 4,20 SEK per liter. Umgås lite med de få seglare som är här, mestadels Australier och snorklar bland gigantiska korallrev. På sjökortet ligger vi ca 100 meter upp på land så enda chansen att hitta hit är några waypoints (positioner) från en seglingsguide och försiktig angöring mitt på dagen, helst med solen strax bakom oss. Det går ingen nöd på oss. Har lite uppsikt på en tyfon (Damrey) som härjar i sydkinesiska sjön och ett potentiellt stormlågtryck inv95. Lutar åt att vi seglar vidare mot nordväst  i morgon för att dra nytta av några dagars med- / halvvind.

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: