Skip to content

W Sumatra

April 21, 2018

Fin ankarvik i Pulau Saranggatong. Vi angjorde “Bay of Plenty” som är ett välkänt surf ställe. Vi som inte kan något om surfing har läst på lite, när vi hade internet. Västra Sumatra börjar konkurrera om världens bästa surf ställen. Vi ankrade ca 150 meter från “Joysticks”. Lite kusligt i början eftersom surfvågen är ca 2.5 meter och bryter ganska nära oss. Skickliga surfare av olika nationaliteter levererade upp till 200 meter surf delvis med “barrel” / tunnel. Fick rådet av ett erfaret australiskt seglarpar som regelbundet ligger här fyra veckor att vi nog borde flytta oss innan kvällen. “Big SW swell coming”. Ligger nu på läsidan av de förväntade 3-4 meter dyningarna i en fantastisk ankarvik. Olika örnar dyker på fisk, fladdermöss passerar i skymningen och vi njuter av en lugn ankarvik. Sugna på färsk fisk men har inte haft någon lycka hittills. 2.45N, 97.21E

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: