Skip to content

5:e evatorspassagen

April 24, 2018

Efter ett dygns segling, halva sträckan med god fart och komfort, 7-8 knop, resten motsatsen, dvs 2-3 meters krabb sidsjö, vind som vred runt och varierade mellan 6-25 knop, lägg till regn och en del åska, är vi nu ankrade vid Telo Town. Byn ligger ganska exakt på ekvatorn och när vi räknade efter så blev det den femte passagen på två och ett halvt år. Trots delvis jobbig segling kunde vi glädjas av stora flockar delfiner. Flygfiskar har vi inte haft på däck på länge men nu dunsade de ner i den gropiga sjön. Vi är nu inne på 7 dygnet utan internet (förutom snigelband via satellit), Indonesien erbjuder internet via mobilt bredband till i princip hela sin befolkning på 200 m och med oerhört utmanande geografi. För oss gringos har man tyvärr på vissa håll krånglat till det med en omständlig registrering, dvs i princip behövs indo id eller en flexibel säljare. Har endast inträffat i två andra länder där vi till slut gav upp, Brasilien och Norg e! Men
vi ger oss inte!
0.03S, 98.17E

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: