Skip to content

Indiska Oceanen dag 3

May 16, 2018

Äntligen på väg! Lämnade Padang efter en LÅNG dag med papper, stämplar, blankettifyllnad, väntan osv den 12 Maj. Tillbaka till Cebadak Paradiso för god mat och dryck för våra sista Indonesiska Rupees tillsammans med Carmel och Gerry på Farrflyer. Några timmars jobb med att få bort oljan från vattenlinjen och framförallt gummijollen.
Efter en nattsegling sov vi några timmar i en ankarvik på den sydligaste ön i Mentawai gruppen. Vi har tur med SO passadvind som vi möter redan på syd tre grader. Sedan dess (ca 48 timmar) har vi haft stabil vind på ca 12-20 knop, OSO och gör ca 7 knop i snitt.
Vi gick med i en grupp seglare som är på väg till Cape Town och får hjälp av Des Cason med väderprognoser och diverse råd på vägen. Vi siktar på ön Rodrigues, ca 2550 nm från Padang, Sumatra. Vi har nu 2050 sjömil kvar och hoppas vi kan angöra ön om ca 14 dagar. Fiskelyckan är dålig. Tappade en stor (15-20 kg) tonfisk i förrgår bara några meter från båten. Annars är livet helt ok. Färgen på Indonesian Ocean är helt fantastiskt blå. Eva och Peter
6.30S, 96.1E

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: