Skip to content

Indiska Oceanen Dag 7

May 20, 2018

Efter en veckas segling är vi nu 1000 sjömil närmare vårt mål, Rodrigues, systerö till Mauritius. Hittills har allt gått bra fram till igår morse när vi gjorde vår vanliga rutin för att kolla däcksutrustning, rigg, segel, mm samt slänga tillbaka flygfisk. Eva hittade en avskjuven M10 bult. Visade sig vara fastsättningen av kicken mot masten. Då vi tagit bort dirken var detta dåliga nyheter. Kicken hängde och dinglade i den del av bulten som fanns kvar. Bommen väger ca 120 kg så förutom risk för kroppsskador skulle pilothuset kunna krossas. Har nu riggat en temporär dirk som håller bommen på plats och diverse slangklämmor på kickfästet. Vi gör ca 6 knop med enbart revad genua så ev får vi låta storseglet vila tills vi kommer iland och kan fixa en ny bult.

1480 sjömil kvar till Rodrigues. Något kyligare i luft och vatten då vi närmar oss den sydliga hemisfärens vinter. 28,5 grader i vattentemp. Vi toppade på 32,5 när vi lämnade Indonesien.

Hälsar Peter och Eva på pos 11S, 87E

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: