Skip to content

Indiska Oceanen Dag 11

May 24, 2018

Att segla långa avstånd och angöra en okänd kust är en fantastisk känsla. Man glömmer omedelbart ev jobbiga vågor, för mycket vind osv. Just nu har vi några jobbiga dagar framför oss. Aktuella väderprognoser talar om signifikant våghöjd av 4,5 meter och 6 meter dyning. Kroppen och psyket tål mer än man tror. Till slut går det att sova för frivakten i sjökojen trots allt oljud och våldsamma rörelser. Att fixa mat är en pärs.
Som sagt – vi har en härlig upplevelse framför oss när vi har kämpat oss igenom detta. En annan tröst och anledning till att vi inte vill gnälla för mycket, två svenska seglarvänner seglade denna sträcka förra året, bägge ensamma, en av dem med en OE32. Vi är två och har en stabil segelbåt byggd för att klara detta.

900 sjömil kvar till Rodrigues. Pos 14.58S, 78.16E.
Peter och Eva

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: