Skip to content

Indiska Oceanen Dag 15

May 28, 2018

Närmar oss målet Rodrigues, äntligen med perfekta seglingsförhållanden. De senaste tre dygnen blev lika jobbiga som väderprognosen utlovade. Vårt nya teakdäck blev mer eller mindre konstant översköljt och vi fick en hel del vatten även i sittbrunnen. En ny erfarenhet för oss. Trots tidvis 45 knop vind, dvs stormstyrka, slapp vi tack och lov brytande sjö. Vi klockade 12,7 knop med bara 25% utrullad genua.

Vi har nu bara 280 sjömil mot mål och är nu vid position 18S, 68E. Temperaturen i vattnet är nu “bara” 26 grader jämfört med ca 31-32 för bara två veckor sedan. Alltså har vi numera fleece ställ på nattpassen. Idag är det dags att börja fiska igen efter uppehållet under ovädret. Vi har fått hugg alla dagar vi fiskat men det verkar vara för stora fiskar för våra fiskedon, slirbromsen orkar inte hålla emot, t o m ståltafsar bits av osv. Vi provar imorgon vår “Hemingway” utrustning, dvs 2,5 mm lina upplindad manuellt på en vinda med grövre krokar. Behöver bara fundera ut en lämplig ryckdämpare.

Rekommenderad ljudbok: “The onion book of known knowledge”.

Hälsar Peter och Eva

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: