Skip to content

Madagaskar

September 13, 2018

Otroligt häftigt! Av och till har vi sett val på avstånd. De senaste dygnen har vi sett mängder sedan vi passerade norra Madagaskar för ett par dagar sedan. Vi har lärt oss begrepp som “breaching” dvs när valen reser sig kanske 10 meter över vattenytan och landar med ett jätteplask. “Flip bashing” är när den använder bröstfenorna för att slå i vattnet och bedöva småfisk. Fenorna är säkert 3-4 meter långa! Dessa 12-15 meter långa och 25-30 ton tunga däggdjur är knölvalar.

Vi ligger nu tryggt ankrade i Nosy Mitsio i nordvästra Madagaskar. Super klart vatten (som numera blivit 5 grader varmare än i Mauritius/Reunion) och förutom valar är det gott om bl a fregattfåglar, diverse tärnor och sulor. Madagaskar tillhör de fattigaste länderna i världen. Några fiskare har snickrat ihop enkla utriggarkanoter med segel bestående av lite rissäckar, badlakan och annat. Vi har återförenats med Farr Flyer och 5 andra båtar som vi umgåtts med sedan Malaysia. Vi har lagt en beställning ett par kilo hummer och bläckfisk hos några driftiga fiskare. Får se om det blir någon utdelning. l

Sent from Iridium Mail & Web.

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: