Skip to content

Nosy Komba aka Lemur Island

September 29, 2018

Av seglarvänner hade vi hört att ett besök på Nosy Komba (och byn Ampangorionuna) var rekommenderat. Visserligen fick vi ganska jobbiga vågor när sjöbrisen dog ut och dyningen kom in ungefär kl 2 på natten, men det var det värt!  Byn är fantastiskt mysig och är en kontrast mot de bägge större städerna/byarna i Nosy Be. Inga vägar. Byborna lever relativt gott på turister från fastlandet och Hell Ville samt fiske. Överallt fanns det fantastiska broderade bordsdukar och otroligt vackra träsniderier til salu. När vi ibland köper något minne från en plats så vill vi vara garanterade att de är tillverkade lokalt. Vi köpte bl a en knölval snidad i materialet Pallisander. Pappan till vår guide hade gjort detta vackra föremål. Nära byn finns ett litet enkelt naturreservat med Lemurer, en Boaorm och diverse landsköldpaddor. En upplevelse att få komma nära dessa djur.

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: