Skip to content

Mocambique

October 18, 2018

Efter ca fem dygn och 800 sjömil i variabla vindar tog vi beslutet att mellanlanda på ön Bazaruto, Mocambique. Vi utnyttjar Des Cason, en mycket erfaren sydafrikansk seglare som hjälper till med väderprognoser och allmänna råd för det 100 tal seglare som angör Sydafrika från Madagaskar och Mauritius, resp Reunion. Ett djupt lågtryck går snabbt norrut längs Sydafrikas och Mocambiques kust med start Lördag. Vi märker att säsongen för angöring av Sydafrika har anlänt, här ligger ca 25 båtar i avvaktan på bra seglingsförhållanden, några har varit inblåsta länge. Troligen blir vi kvar en vecka i avvaktan på östliga eller nordöstliga vindar. Att segla söderut med sydliga vindar är i princip omöjligt på de starka strömmarna som följer kusten söderut. Imorgon hoppas vi komma iland för att köpa lite mat och ev diesel. Ön är en hög sandö och vattnet är kristallklart, ska bli skönt att sträcka på benen.

Peter & Eva

Sent from Iridium Mail & Web.

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: