Skip to content

Närmar oss St Helena

February 1, 2019

Hälsningar från böljan den blå! För blå är den, sydatlanten. Vi har nu seglat lite mer än fem dygn från Namibia, ca 750 nm och har 600 kvar till St Helena, den lilla pricken som är ganska exakt mitt mellan Afrika och Sydamerika. Till storleken som Läsö (Danmark) men med en högsta punkt på 800 meter (Läsö ca 20 m). Vi har haft stabila vindar så här långt, plattläns mestadels. Den kalla Benguela strömmen som börjar i Antarktis och gav oss några kalla nätter längs Namibias kust har gradvis förlorat styrka och kyla så nu har vi ca 22-25 grader dagtid, något kallare nattetid. Vi räknar med att komma fram dagtid Tisdag och hoppa träffa en hel del kompisar som gått tidigare från Kapstaden. Hälsar Peter & Eva och en massa flygfiskar😠. Pos 20.57 S, 3.35 E.
PS har lite trassel med publicering på FB, Twitter och LinkedIn som vi hoppas lösa så småningom DS

Sent from Iridium Mail & Web.

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: