Skip to content

Mot Cap Verde – Dag 4

February 22, 2019

Att segla längre sträckor med lite vind kan lätt bli frustrerande. Efter tre dygn med 6-12 knop plattläns (3-6 m/s) har vi dock vant oss och kommit in i rutinerna. Vi har hela tiden förväntat oss lätta vindar på denna sträcka. Om några dagar når vi Ascension, nästa brittiska ö. Om vi ankrar och stannar beror helt på om vi kan vänta in bättre vindar och om vi behöver diesel för motor gång genom “dold rum”, området i närheten av ekvatorn mellan passadvindsbältena som oftast saknar stadiga vindar. Denna årstid är dold rum i östra Atlanten extra brett. Ascension tycks inte intresserade av Yachties numera. Att angöra ön kräver tillstånd som skall ansökas minst 14 dagar innan angöring. Vilket vi inte gjort. Vi får se om vi bryr oss. Annars är ön känd för att tusentals stora gröna havssköldpaddor den här tiden på året simmar till ön från Brasilien och lägger ägg och parar sig.

Hälsningar från Peter och Eva – just nu på pos 12 grader S, 9 grader W.

Sent from Iridium Mail & Web.

From → Sailing Notes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: