Skip to content

Mot Cap Verde – Dag 8

February 26, 2019

Ascension såg visserligen spännande ut när vi passerade ett par sjömil väster om huvudstan Georgetown igår kväll. Men, vi fick inget svar när vi ropade upp på kortvågsradion och dyningen från nordväst skulle omöjliggöra landning med jolle. Alltså, ny waypoint, ön Fogo i den södra gruppen av öar på Cap Verde. 1500 sjömil varav hälften som kräver kryss. Vi har fortfarande inte fått fisk. Provar nu “Gränna special “, dvs röd vit randig bläckfisk + en gul aptitretare. Dock ännu ingen panik. Vi har obegränsat med färskvatten, mat för 30 dagar och massor av ljudböcker!

Sent from Iridium Mail & Web.

From → Sailing Notes

2 Comments
  1. John Gilmour permalink

    Jag läste er beskrivning om St Helena med intresse pga. vår vänner färd dit på vad dem trodde var den sista färja! Som ni vet, den var den inte. Min bror var på Ascension på vägen till Falkland öarna många år sen. Hoppas ni når Fogos kust snart och att mat orkar färden. Lycka till från oss, John o Elspeth

    Like

    • Hej John, RMS Helena gick i pension 2018 och ersattes av MV Helena som enbart transporterar varor, inga passagerare. Flygplatsen, som du vet, blev en disaster, så ett par gånger i veckan går det mindre flyg till Acension, Namibia, SA.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: