Skip to content

Mot Cap Verde – Dag 20

March 10, 2019

Efter 5 dygn med “Bonn kryss” dvs vinden rakt emot oss är vi rätt trötta. Tyvärr får vi dras med ca 7-10 m/s och 2.5 meter vågor ytterligare några dygn innan vi kommer fram till Mindelo. Vi visste visserligen innan vi lämnade St Helena att denna östliga rutt skulle bli jobbig. Först ca 2 veckor med svaga rörliga vindar. Med svaga menas mellan 2-5 sekund meter läns. Inte skojigt med 25 ton båt med gamla segel. Jobbigast var att se till att förrådet av diesel skulle räcka. Kontrasten emot nu är total. Till glädjeämnena. Snart kan vi titulera oss jordenrunt seglare. Vi lämnade Mindelo 6 Dec 2015 och har nu bara ca 400 nm kvar tills vi korsar vår rutt. Känns konstigt men bra. Lite stolta är vi nog. Hälsar Tina Princess crew @ 10 42 N, 25 51 W.

Sent from Iridium Mail & Web.

From → Sailing Notes

2 Comments
 1. John Gilmour permalink

  Jo, det låter jobbigt men tänka på Shackletons svårigheter mellan Elephant Island och syd Georgia! Bra att ni är så nära till målet och lycka till från oss. Vi ser framåt att hälsa på jordenruntseglaren.
  John och Elspeth

  Like

  • Helt rätt John, gamla sailors som Shackelton var av ett annat virke än vi bortskämda fd kontorsråttor. Ni är alltid välkomna, förpiken är ledig☺

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: